tisdag 10 maj 2016

Fransk rabarberkaka

Idag är första deltävlingen inför Eurovisionfinalen på lördag. Måns inleder programmet med Heroes och jag får fortfarande gåshud när jag hör den låten. Den är så grymt bra!
Ska bli spännande att se hur det går för Frans på lördag...ska ni kolla?
I jakten på goda bakverk med rabarber så tipsade min syster mig om denna rabarberkaka med mandel. Den var riktigt god att äta ljummen med en klick glass. Det var inget mjöl i denna kaka vilket gör den perfekt för de som behöver äta glutenfritt.


500 g rabarber
2 msk strösocker
100 g smör
1 dl strösocker
150 g mald mandel
2 ägg
rivet skal av 1/2 citron

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över socker. Rör smör och socker poröst. Rör ner äggulor, mandel och citronskal. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner det i smeten. Bred smeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. 
Servera med lättvispad grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar