lördag 14 maj 2016

Dolly Style-tårta

Nu var det dags för barnkalas igen och efter att ha ändrat sig några gånger så bestämde sig födelsedagsbarnet för att hon ville ha en Dolly Style-tårta. Hon fick välja ut en bild som jag skickade iväg för tryck på ätbart papper. Hon valde också att smakerna på fyllningarna skulle vara jordgubb och vit choklad. Jag provade ett nytt recept på vit choklad fyllning, denna innehåller philadelphiaost vilket jag inte brukar ha i vanliga fall. Jag satsade på att inte få för söt tårta så därför hade jag både cream cheese i den ena fyllningen och även i frostingen som jag täckte tårtan med. Hade även skivade färska jordgubbarna under jordgubbsfyllningen för att få en fräschare och somrigare smak. Min tanke var att jag skulle spritsa frosting runt kanten på tårtan och hittade en som cream cheese frosting som ska gå att spritsa. Whipped Cream Cheese frosting provade jag för första gången, och blev tyvärr lite besviken då den blev alldeles för lös att spritsa. Jag blandade i rumsvarmt smör i hopp om att det skulle få den att bli fastare, men istället blev det små smörklumpar i den. På grund av tidsbrist så fick jag istället hälla i lite marsanpulver för att få den tillräckligt fast så den gick att spritsa, dock ser den lite grynig ut. Även om jag inte kände mig helt nöjd med tårtans utseende så var födelsedagsbarnet nöjd, vilket är det viktigaste! Smakmässigt så var den väldigt god, en härlig somrig smak!
Recepten kommer från Bengtsson Baksida och Bakglädje. En sats räcker till en tårta med 24 cm i diameter.
Tårtbotten är ett Tre Lika/Lika delar-recept, recept hittar ni här.


Vit choklad fyllning
150 g vit choklad
2 dl vispgrädde
100 g Philadelphiaost

Dela chokladen i bitar och lägg i en bunke. Värm grädden till den nästan kokar, den får dock inte koka. Häll den heta grädden över chokladen. Rör om tills det är en jämn smet. Ställ in i kylen så fyllning, gärna över natten. Lägg i Philadelphiaosten och vispa upp till en bra konsistens.

Jordgubbsfyllning
300 g jordgubbar
2-4 msk marsanpulver
1 dl vispgrädde

Mixa jordgubbarna till en slät massa. Rör i marsanpulver tills konsistensen inte känns rinnig. Vispa grädden och vänd ner den i jordgubbarna.

Whipped Cream Cheese Frosting
300 g Philadelphiaost
3 dl vispgrädde
1 knivsudd bakpulver (gör att du kan vispa grädden längre utan att den förvandlas till smör)
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker (bör ökas till 3 dl om den ska spritsas)

Vispa grädden och bakpulver hårt i en skål. Blanda Philadelphia, florsocker och vaniljsocker i en annan skål. Blanda ihop de båda skålarna och vispa på låg hastighet tills allt är blandat och den är fluffig. Blir den för lös kan man ställa den i kylen en stund.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar