söndag 29 maj 2016

Cupcake-bukett

Idag är det Mors Dag!
Passa på att fira mamma lite extra med denna söta cupcake-bukett! Jag gillar kombinationen hallon o vitchoklad, men här kan man verkligen använda de cupcakes man gillar bäst (eller som mamma gillar bäst!). Receptet på halloncupcakesen kommer från Leila's bok A piece of Cake.
Grattis till alla mammor!


Halloncupcakes
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron
3 dl färska eller frysta hallon

Vit chokladfrosting
200 g vit choklad
200 g philadelphiaost
florsocker efter behag
rosa pastafärg

Smörkräm
100 g rumsvarmt smör
400 g florsocker
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
grön pastafärg

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll ner i mjölken och blanda med äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned i smeten. Blanda i det rivna skalet och saften av citronen samt hallonen. Placer ut formarna i en muffinsplåt, fyll de till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
Smält den vita chokladen och blanda med philadelphiaosten. Blanda i florsocker efter behag tills du får den smak och konsistens du vill ha på frostingen. Färgsätt sedan frostingen.
Spritsa frostingen på de kalla cupcakesen med en stjärntyll, jag använde Wilton 1M
Blanda alla ingredienser till smörkrämen och vispa tills allt är väl blandat och du har en krämig konsistens. Färgsätt smörkrämen.
Lägg cupcakesen på en bricka och använd smörkrämen till att spritsa dit stjälkarna med en rund tyll, jag har använt Ateco 808.
Gör en rosett av ett sidenband och lägg över stjälkarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar