tisdag 3 maj 2016

Apple Cinnamon Bread

Är det någon mer än jag som funderar på hur man har kommit på olika smakkombinationer? Är det av misstag eller har man testat sig fram för att hitta de riktigt goda kombinationerna? En av de godaste är ju naturligtvis äpple-kanel! Den är otroligt god i allt - pajer, bullar, glass, desserter m.m
Det här underbara receptet kom jag över av en slump på någon amerikansk sida. Denna kaka blir otroligt saftigt, säkert den saftigaste äppelkakan jag har ätit! Den är så god att man inte vill sluta äta...men skulle det mot all förmodan bli kaka över så håller den sig saftig i flera dagar.


1 dl brun farin
1 tsk mald kanel
2 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
1,5 tsk vaniljextrakt
4,5 dl vetemjöl
1 3/4 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
1-2 äpplen, skalade och hackade

Sätt ugnen på 175 grader. 
Smöra och mjöla en brödform. Blanda brun farin och kanel i en skål och ställ åt sidan. 
Vispa socker och smör med en elvisp tills det är väl blandat och krämigt. Blanda i äggen, ett i taget, och vispa ordentligt emellan. Blanda sedan i vaniljextrakt.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och häll i smeten, och häll till sist i mjölken. Blanda tills du har en jämn smet. Häll hälften av smeten i formen. Häll sedan hälften av de hackade äpplena över smeten och hälften av kanelblandningen. Pressa försiktigt med en sked så äppelbitarna hamnar i smeten. Häll i resten av smeten över äppellagret och toppa med resterande äpplen och kanelblandning. Pressa försiktigt ner äppelbitarna i smeten. Stick ner skedens skaft i formen och gör cirklar så att kanelblandningen och äpplena blandas ihop lite.
Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 min. Känn efter med en sticka, är den torr så är kakan klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar