fredag 20 maj 2016

Amerikanska pannkakor med vaniljyoghurt

Det känns såå skönt att det nu är helg!! Denna veckan har varit riktigt tuff på jobbet och det har känts om att allt som kan gå fel verkligen gick fel! Deadline var idag och det kändes lite jobbigt när man vet att hela verksamheten är beroende av att jag hinner i tid. Därför känns det extra skönt nu när allt är klart lagom till helgen, så nu ska jag bara njuta och ta det lugnt.
Något som jag verkligen gillar att njuta av på helgen är brunch. Provar gärna brunch ute på olika ställen, men tycker även att det är väldigt roligt att göra brunch hemma. Ett måste på min hemmabrunch är amerikanska pannkakor och det blir alltid detta recept. Jag har tänkt att jag ska prova något annat recept någon gång, men vet att dessa blir perfekta så det har inte blivit av. Den innehåller vaniljyoghurt (jag använder Arlas milda) och vaniljsocker så det doftar fantastiskt när man steker dem, och de blir verkligen fantastiskt goda!
Så passa på att göra brunch i helgen eller bara en pannkaksfrukost!


3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
1-2 msk vaniljsocker
3 dl vaniljyoghurt 2 %
1 ägg
smör till stekning

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, och blanda sedan i ägg och yoghurt. Rör tills du har en jämn smet. Klicka ut smeten i en uppvärmd panna och stek tills du fått färg på varje sida.
Servera med grädde, lönnsirap och bär.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar