söndag 3 april 2016

No-bake Kokoscheesecake med Ferrero Raffaello

En av mina favoritsmaker är kokos och Ferrero Raffaello med härlig kokossmak är gudomligt goda! Har du inte provat Raffaello så kan jag verkligen rekommendera er att prova! För mig är Raffaello så förknippat med min barndom. Jag tillbringade alltid sommarloven i Tyskland med min släkt där. På den tiden fanns bara Raffaello där, men idag kan man som tur är hitta Raffaello i de flesta matbutiker här hemma.
I veckan var jag och besökte släkten i Tyskland och jag älskar att gå i matbutikerna där, de har så mycket roligt och gott. Kollar alltid extra i bakhyllan, men även bland kex- och kakhyllorna.
I Tyskland finns en butikskedja som heter Rewe och där finns en kokoskräm som är tänkt som smörgåspålägg (precis som Nutella), se bild nedan. Den är riktigt god och påminner om Raffaello i smaken. Jag köpte på mig några burkar och tänkte att jag ville prova att göra en Raffaello-cheesecake. Det blev en no-bake variant då jag ville ha den riktigt krämig.
På Lidl här hemma har jag sett nån liknade kokoskräm och det kanske även kan finnas på andra ställen, kan tänka mig att det vara något som finns i orientaliska butiker också.
Hittar du ingen kokoskräm så har jag med ett recept som påminner om den köpta i receptet nedan. 


Botten
250 g Digestivekex
1,5 dl kokosflingor
100 g smält smör

Fyllning
400 g Philadelphiaost
1 burk Rewe Kokoskräm (200 g)
50 g florsocker
1 tsk vaniljextrakt
2 dl vispgrädde
12 st Ferrero Raffaello, grovt hackade

Garnering
kokosflingor
grädde
12 st Ferrero Raffaello

Mixa digestivekexen i en matberedare och blanda sedan med kokosflingor och det smälta smöret. Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Vispa ihop philadelphiaost, kokoskräm, florsocker och vaniljextrakt tills allt är väl blandat. Häll sedan på grädde och vispa ordentligt tills fyllningen är helt fast. Den ska vara så fast att det ska gå att sticka ner en sked och den ska kunna stå kvar helt rak. Blanda ner de hackade Raffaello-bitarna och häll blandningen över digestivebotten.
Ställ sedan formen i kylen i minst 5-6 timmar, helst över natten.
Dekorera med grädde och Ferrero Raffaello.

Kokoskräm
1 dl mjölk
2 dl kokosflingor
100 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 dl kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

Koka upp mjölken och häll den över kokosflingorna i en skål. Låt kallna. Vispa rumsvarmt smör, florsocker, kondenserad mjölk och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggulan och kokosblandningen och rör krämen smidig.


Kokoskräm från Rewe


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar