söndag 17 april 2016

Kokosrulltårta

Kokos och choklad är en fantastisk kombination, och här i en enkel rulltårta.
Gillar verkligen fyllningen i denna rulltårta och den finns även med i min Kokoscheesecake, så den går att använda till mycket. 
Nu har äntligen solen tittat fram här hemma efter en regnig förmiddag, så jag ska ut och njuta lite av det fina vädret en stund innan det är dags att baka igen! 
Önskar er alla en härlig söndag!


Rulltårta
3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning
1 dl mjölk
2 dl kokosflingor
100 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 dl kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälpa uppkakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.

Koka upp mjölken och häll den över kokosflingorna i en skål. Låt kallna. Vispa rumsvarmt smör, florsocker, kondenserad mjölk och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggulan och kokosblandningen och rör krämen smidig.

Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt rulltårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar