torsdag 7 april 2016

Kokoskladdkaka

Tittade ni på Det stora tårtslaget idag? Fantastiska tårtor som de bara hade 2 dagar på sig att göra klart. Jag blev helt stressad bara av att kolla på programmet för jag vet själv hur det är att behöva göra  tårta under tidspress. Extra jobbigt är det när man stöter på problem och inte får till tårtan så som man har tänkt. Har ju hänt några gånger att man bara vill ta tårtan och slänga den i väggen. Vet inte hur många gånger man har fått ändra designen på tårtan för att det blir fel - oftast är det att sugarpasten spricker. Då får man försöka dölja det genom att lägga över någon dekoration, som t.ex. en blomma. När det gäller tårtor är jag perfektionist, jag blir inte nöjd om det inte enligt mig är helt perfekt...och det är inte många gånger jag har lyckats med det. Ofta är det bara jag som ser felen och då går man och stör sig på det. Så att vara med och tävla på det sättet som de gör i programmet hade nog inte funkat för mig, och tidsoptimist som jag är så hade jag nog inte hunnit klart med min tårta! Passar mig bättre att sitta i soffa och titta på när andra tävlar med sina tårtor.
Här har vi en enkel kaka som man inte kan misslyckas med!
En härlig kokoskladdkaka som jag dekorerat med lite grädde och jordgubbar. Receptet kommer från Hembakat. I receptet har man använt en form på 24 cm, men om ni undrar varför min kaka ser så hög ut så beror det på att jag har använt en form på 20 cm.


Kaka
150 g smör
2 3/4 dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kokos
3 ägg
1 3/4 dl vetemjöl

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
 Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med grädde.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar