lördag 16 april 2016

Katalanmuffins

I veckan hade vi avtackning för en kollega och det bjöds på fika på jobbet. Bland annat så bjöd de på en mazarinliknande kaka med sylt och glasyr, som dessutom var glutenfri vilket passade mig perfekt. Jag provade den och den var riktigt saftig och god. Min första tanke var självklart att jag måste försöka mig på att baka något liknande och försöka få till den där saftigheten som fanns i kakan. Min kollega, som tipsat mig om att prova kakan, hittade ett recept från Matklubben som jag bestämde mig för att prova. Närmare originalet än så här kan man nog inte komma, de blev verkligen saftiga med god smak av mandelmassan. Jag använde Odense Mandelmassa Lyx då jag tycker den är godast. Det bästa av allt med denna kaka (förutom att den är så enkel att göra med så få ingredienser) är att den är glutenfri!


Ingredienser
200 g mandelmassa
2 ägg
1 tsk vaniljsocker

Glasering
hallonsylt
2 dl florsocker
1-2 msk vatten

Riv mandelmassan grovt och rör den tillsammans med äggen till en ljus och pösig smet. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader ca 15 min. Låt svalna.
Bred sylt över muffinsen. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr. Bred den över sylten och låt den stelna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar