onsdag 6 januari 2016

Äppelkaka med kanelmaräng

Nu har vinterkylan slagit till ordentligt! Brr....det är riktigt friskt och kallt ute även om solen skiner. Jag har lite svårt för kylan utan längtar istället efter sol och värme. Som tur är har jag en resa att se fram emot om några veckor...jag ska nämligen åka till Los Angeles.
Har du några bra tips på vad man bör se eller göra, så skriv gärna en kommentar! Gärna tips på bagerier & caféer som serverar goda bakverk, och även om ni känner till nån rolig butik som säljer bakgrejer! Kan tänka mig att det finns massa roligt att få prova!


Botten
2 ägg
1 dl strösocker
150 g smör
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 äpplen

Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker
1,5 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner i äggblandningen. Blanda mjöl och bakpulver, och blanda ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter eller i en rektangulär form ca 20x30 cm.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena och lägg i smeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och sedan kanelen och vispa till en maräng. Klicka över äpplena och grädda mitt i ugnen i 50 min. Täck med folie om ytan blir för mörk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar