söndag 25 oktober 2015

Äppelsmulpaj med flingsalt

 I jakten på den perfekta äppelpajen så gjorde jag en liten äppelpajprovning med 3 olika pajer. Denna paj kom på andra plats med bara 1 röst mindre än vinnaren.
Receptet kommer från Tommy Myllymäki.


Äpplen
4 stora äpplen, svenska
1 tsk kanel
2 tsk socker 
flingsalt

Smulor
125 g saltat smör
1,5 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk flingsalt

Skala äpplena och skär i mindre bitar, krydda med socker, kanel och en liten nypa flingsalt. Lägg i smord ugnsfast pajform.
Blanda samman alla ingredienser till en smulig massa. Fördela massan över äpplena och grädda sedan pajen i ugn i 200-225 grader tills den fått fin färg, ca 25 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar