måndag 12 oktober 2015

Äppelrosor

Detta bakverk har synts till ganska mycket sista tiden på FB. De ser så tjusiga ut och är faktiskt väldigt lätta att göra, perfekta när man behöver en snabb dessert. I originalreceptet så har man aprikosmarmelad som fyllning, men jag bytte ut det mot en smörblandning med kanel.


2 st röda äpplen
saft från 1/2 citron
1 ark smördeg
75 g rumsvarmt smör
0,5 dl socker
1,5-2 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Pressa citronen och lägg i en skål med vatten. Dela och kärna ur äpplena. Skiva de tunt och lägg sedan i citronvattnet. Värm i mikron ca 3 min så att äpplena mjukar. Häll av vattnet i ett durkslag.
Tag fram smördegsarket och dela det i 6 st längder. 
Blanda smör, socker och kanel och vaniljsocker, och bred ut på varje smördegslängd. Lägg sedan på äppelskivorna och vik över resterande smördeg över äpplena. Rulla ihop hela längden till en ros. Placera äppelrosorna i en muffinsform och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. 
Pudra över lite florsocker vid servering och servera gärna med vaniljsås. 


Så här ser den ut när den är färdiggräddad



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar