fredag 5 juni 2015

Cheesecake glass

Något som är riktigt gott nu när det börjar bli varmare väder är glass... Jag älskar glass! Jag tror jag skulle kunna leva på bara glass...iallafall under sommarperioden!
Den här glassen är underbart god! Jag skulle bara provsmaka lite under fotograferingen och kunde inte sluta äta... :) 
Att göra egen glass är inte alls svårt eller krångligt, och till detta recept behöver du inte ens använda en glassmaskin. Så passa på att testa i helgen när det ska bli fint väder!

Jag valde att göra mina som glasspinnar, men det funkar utmärkt att göra den i portionsformar eller som en glasstårta i en springform. Välj om du vill ha digestive-smulorna i botten eller på toppen. 
Om du gör glassen i portionsform/springform så kan du utesluta jordgubbarna i smeten om du vill, och istället ha de färska på glassen vid servering. 
Det går även bra att byta ut jordgubbarna mot andra bär.


Cheesecake glass

125 g färskost
2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
ca 500 g färska jordgubbar
150 g digestivekex
75 g smör (gärna brynt)

Blanda färskost, socker och vaniljsocker i en skål. Rör ner äggulorna, en i taget, i ostmassan. Vispa grädden och blanda sedan ihop ostmassan med grädden. Hacka jordgubbarna i bitar och rör ner i smeten. 
Kör digestivekexen i en matberedare till smulor. Smält smöret och blanda ihop med smulorna. Fyll glassformarna med smeten och toppa med digestivesmul. Stick ner glasspinnen och ställ i frysen i minst 4 timmar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar